The Balloon Swallower

Författare: Lindsay Fowler

0 Shares

Jag började svälja ballonger när jag var tio år gammal, när min bror berättade för mig att om vi fyllde min mage med tillräckligt många uppblåsta ballonger, så skulle jag flyta i havet.

Våra föräldrar var professionella svärdssväljare – det var så de träffades. Mitt tidigaste minne är att min mamma höll mitt huvud bakåt så att hon kunde föra en trubbig pinne ner i min hals till botten av min mage. Jag spydde på henne efter det.

Jag tog aldrig till mig svärdssvalorna på samma sätt som min bror gjorde, men jag förväntades ändå uppträda med familjetruppen. När vi alla tog på oss våra vita och gyllene spandexförkläden och intog våra positioner på strandpromenaden var det mitt jobb att utföra akrobatiska prestationer och slöjdkonster tills de riktiga folkmassorna bildades och mina föräldrar och min bror kunde förvåna dem genom att svälja svärd eller glödande neonrör eller ihåliga plexiglasstavar fyllda med levande fiskar. Jag sprang bland de slappna åskådarna och samlade upp mynten som droppade från deras händer.

De flesta människor förstår inte att svärdssväljning är en gravitationskonst. När svärdet väl har kommit in i halsen är det egentligen bara en fråga om att hålla sig stilla och bromsa stavens nedstigning, vilket ger din matstrupe tid att räta ut sig och dina organ en chans att flytta sig ur vägen. Även om jag förstod principen kunde jag aldrig förmå mig att slappna av i halsen runt ett svärd, att uppmuntra metallen att glida genom min kropp, inte när en liten missbedömning kunde innebära en punkterad lunga eller ett punkterat hjärta.

I takt med att mina misslyckanden som svärdsslukare blev allt fler började mina föräldrar säga att svärdsslukare föds, inte görs. Jag visste aldrig om de verkligen trodde på vad de sa, eller om de menade det som någon slags tröst.

En långsam dag i slutet av augusti tillät mina föräldrar mig och min bror att hoppa över föreställningarna så att min bror kunde ta med mig ner till stranden. Även om jag inte kunde simma njöt jag av känslan av sand, lukten av död fisk och torkande tång och alger.

På vägen till vattnet sa min bror att han hade tänkt att jag kanske var ämnad för en annan typ av föreställning, att vi kanske hade arbetat med fel material. Det var då han introducerade idén om att svälja ballonger. Han sa att en mage full av uppblåsta ballonger skulle fungera som en flytväst, som bär en person på vågorna.

Jag tänkte på hans förslag och insåg att idén med ballongsväljning kändes rätt för mig; det finns en flexibilitet i det, förmågan att böjas. Jag gick med på att försöka.

Kanske hade min bror rätt. Kanske skulle jag till och med kunna simma.

Min bror hade tagit med sig sin cykelpump ifall jag gick med på att prova detta nya trick. Han tog fram pumpen, fäste en ballong på munstycket och trängde ner slangen i min hals. När ballongen nådde min mage blåste min bror upp den och jag förseglade halsen genom att dra ihop min nedre matstrupsfinkter. Sedan drog min bror ut pumpen och började om igen.

För första gången i mitt sväljande liv käbblades jag inte eller fick panik. Jag gladde mig åt känslan av att ballongerna expanderade i min mage. Jag kände mig lugn, fullständig.

När jag hade svalt femton ballonger bestämde min bror att jag var redo.

Jag litade tillräckligt mycket på min bror och ballongerna i min mage för att inte vara rädd när jag vadade ut i det chockerande kalla vattnet, längre än vad jag någonsin hade gjort tidigare.

”Nu flyter du”, befallde min bror.

Vågorna kom in och jag lade mig i vattnet.

Vågorna kom in och jag simmade.

Min bror skrek och hojtade när jag upprymd paddlade tillbaka till honom.

Helhetsupplevelsen kändes bara lite mindre magisk när magsmärtorna började och mina föräldrar var tvungna att ta mig till sjukhuset, där jag fick ett kraftigt laxermedel. Jag tillbringade natten med att svettas och klamra mig fast vid toalettsitsen tills jag hade stött ut alla femton genomblöta och anmärkningsvärt intakta ballonger.

Men under hela denna prövning förblev jag fast besluten att bli en ballongsväljare. Min bror hade haft rätt: jag var förutbestämd att flyta, snarare än att hållas på plats av svärdets styvhet.

När jag väl kom ut ur badrummet började jag förfina min konst. Jag uppfann nya knep, bland annat en metod för att dra ut ballonger genom att tynga änden med en liten metallpärla, vilket hjälpte ballongerna att naturligt passera genom mina tarmar. Jag experimenterade och blåste upp ballongerna med olika vätskor och gaser när jag guppade i luft och vatten och ibland till och med badkar med olja.

Kort sagt, jag blomstrade.

Men det är svårt att vara en ballongsugare i en svärdssugares värld, där det finns så många vassa kanter. Mina föräldrar menade inte att det skulle bli så här, men deras konst stod i grunden i strid med min. Så när jag var femton år gammal tog jag avstånd från mina föräldrars grupp.

I dag lockar mina föräldrar och min bror fortfarande en stor publik till sin plats på strandpromenaden. Jag arbetar några hundra meter från dem, där jag samlar ihop de åskådare som inte kan komma tillräckligt nära för att se mina föräldrars mer flashiga föreställning. Under särskilt lugna dagar lämnar min bror våra föräldrar och kommer för att se mig uppträda. Ibland är han min enda åskådare.

Inför min magra publik sväljer jag en ballong och uppmanar någon att blåsa upp den med en cykelpump – samma pump som min bror använde för alla dessa år sedan. Jag inbjuder publiken att gapa när min mage utvidgas på ett onaturligt sätt.

Varje gång då och då, när min publik är särskilt stor, blåser jag upp mina ballonger med helium och förvånar publiken med några minuters levitation. Jag svävar från åskådare till åskådare, tårna skrapar längs det skeva och salta träet.

I stunderna innan heliumet lyfter upp min kropp förflyttar sig mina organ och höjer sig, och jag tänker på när min bror lärde mig att simma.

0 Delar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.