Recension: LOT Polish Airlines Business Class Warszawa till Toronto

Jag hade ursprungligen velat flyga i Lufthansa First Class på väg tillbaka från Europa, men det gick inte, så jag valde LOT Polish Airlines Business Class på Boeing 787 Dreamliner som det näst bästa alternativet.

Det fanns bonusplatser för två personer på direktflyget Warszawa-Toronto ungefär fem dagar i förväg, så jag tog dessa platser med hjälp av 57 500 Aeroplan-mil per person, tillsammans med ett tidigare flyg till Warszawa från min övernattning i Tallinn.

LOT Polish Airlines är ett användbart Star Alliance-bolag för resor mellan Nordamerika och Europa, särskilt för kanadensare tack vare deras direktflyg från Warszawa till Toronto. Dessutom tar de ut rimliga bränsletillägg (cirka 100 dollar per riktning), så att flyga med dem ger fortfarande bra värde för dina miles. Av den anledningen var jag ganska ivrig att prova dem och recensera deras businessklassupplevelse.

Efter att ha stuckit in huvudet i LOT Business Lounge i Warszawa (som jag har recenserat tidigare) för att ta en snabb bit mat, tog jag mig till gaten för att ställa mig i kö. Jag brukar vilja gå ombord på flygplanet tidigt för att kunna ta några fina bilder av kabinen, och jag befann mig längst fram i kön, så jag trodde att allt var klart.

Jag kunde dock inte ha förutsett den absoluta legionen av rullstolsburna passagerare som gick ombord på planet först som en del av prioriteringsordningen. Det är naturligtvis rättvist, men det måste verkligen ha funnits minst två dussin passagerare i rullstol på det här planet, och jag hade aldrig sett något liknande tidigare.

Och när dessa passagerare eskorterades in på planet av sina handläggare förvandlades den prioriterade ombordstigningskön på något sätt från en ordnad sekvens till ett myller av passagerare.

Det slutade med att det blev en av de mest oordnade ombordstigningssekvenser jag någonsin bevittnat, vilket gjorde att mina planer på att få några fina obehindrade bilder av LOT Dreamliners business class-kabin gick i stöpet…

LOT Polish Airlines | LO45
Flygplan: Boeing 787-9
Kabyss: Business class
Rutt: Warszawa (WAW) till Toronto (YYZ)
Datum: Söndag, 14 oktober 2019
Tid: Söndag, 14 oktober 2019
Tid: Vi gick ombord genom dörren längst fram på flygplanet och svängde till höger för att komma till kabinen i affärsklass. LOT Polish Airlines businessklass på 787-9 består av 24 framåtvända säten i en standardkonfiguration 2-2-2, fördelade på fyra rader.

LOT Polish Airlines business class – Cabin

Notera att jag hade haft problem med att välja sittplatser på den här flygningen på LOT:s webbplats under incheckningen, och när vi checkade in på flygplatsen var alla platser redan valda. Det visade sig att Jessica och jag inte hade blivit tilldelade grannplatser av systemet trots att vi hade samma bokning, så jag var tvungen att förlita mig på främlingars vänlighet och be om att få byta plats med killen på raden bakom mig.

Tacksamt nog var han glad att göra det, och det slutade med att jag fick sätta mig på plats 1E, bredvid Jessica på plats 1F. Filt, kudde, madrasslakan och utrustning väntade på oss vid våra platser.

LOT Polish Airlines business class – Platser 1E och 1F

Den hårda produkten på LOT business class består av två framåtvända tvillingplatser. Jämfört med andra business class-produkter där ute är dessa säten relativt bristfälliga när det gäller integritet och funktionalitet – alla säten har inte direkt tillgång till gången, och det finns inte heller mycket utrymme för många förvaringsfack eller andra tjusiga funktioner. Å andra sidan känns de mer rymliga tack vare sin relativt enkla konstruktion.

För den skull har jag inget emot de här sätena så mycket även om de ligger lite efter i tiden, särskilt om jag reser med Jessica och vi får sitta bredvid varandra. För par skulle jag rekommendera att välja dubbelsätena vid fönstren som vi gjorde, medan ensamresenärer kanske har större nytta av att välja ett av sätena vid mittgången, där de garanterat har direkt tillgång till gången.

LOT Polish Airlines business class – Platser 1E och 1F

Sätenas ytskikt var olika nyanser av grått med några få strimmor av elblått, vilket jag tyckte var lite tråkigt och gav en ganska steril känsla i kabinen.

LOT Polish Airlines business class – Platser 1E och 1F

LOT Polish Airlines business class – Skylt

Business class-sätena i första raden består av ett ”skal” som placeras mot skottet, där de 15.4”-underhållningsskärmen och sätesmattorna är inbäddade. För sätena i raderna 2-4 är underhållningssystemet och ottomanerna fastsatta på baksidan av sätena framför dem.

LOT Polish Airlines business class – Underhållningsskärm

Inom de två sätesunderhållningskonsolerna finns ett fåtal förvaringsutrymmen, kappkrokar och litteraturfickor.

LOT Polish Airlines business class – Förvaringsfack

Men armstödet mellan de två sätena är värd för säteskontrollerna, som var mycket intuitiva att använda. Under varje armstöd fanns en liten alkov, där du hittar en hållare för vattenflaskor, underhållningskontrollen samt USB- och strömportar.

LOT Polish Airlines business class – Säteskontroller

LOT Polish Airlines business class – Sätesfunktioner

Om du sitter bredvid en främling, kan du höja armstödet med en liten tryckknapp i alkoven med ungefär en meter. I slutändan ger detta bara ett mycket litet mått av avskildhet, eftersom du och din sittkamrat fortfarande kan se varandra över armstödet när det är upphöjt.

Brickan dras utåt från ett fack i den centrala säteskonsolen. Ergonomin hos brickbordet var imponerande; det kan svängas utåt så att du kan resa dig upp från sätet medan bordet är dukat.

LOT Polish Airlines business class – Brickbord

Sist som standard på dessa framåtvända säten finns det en uppsättning läslampor monterade bakom axeln på varje säte.

LOT Polish Airlines business class – Läslampa

En vänlig flygvärdinna kom förbi och bjöd oss på välkomstdryck och en amuse bouche före avresan. Jag valde champagne att dricka och drack ner amuse bouche i en enda tugga.

LOT Polish Airlines business class – Välkomstchampagne

Amuse bouches före avresa är ganska sällsynta i business class, och till och med några av världens bästa business class-flygbolag väljer att hoppa över dem, så jag blev mycket imponerad av att få en här på LOT Polish Airlines.

LOT Polish Airlines business class – Amuse bouche

Besättningen delade också ut flygmenyn som löd som följer:

LOT Polish Airlines business class – Meny

Bordandet var avslutat vid denna tidpunkt, och kabinen i affärsklass var till 100 procent full. Jag tog några minuter innan vi började vår taxi för att kolla in bekvämlighetsutrustningen också.

LOT Polish Airlines business class – Amenity kit

LOT:s amenity kit i business class saknar märke, men är packad till bredden med prylar. Förutom det vanliga som ögonmask, tandläkarkit, öronproppar och strumpor innehöll bekvämlighetsutrustningen även en flaska munvatten, en kam, ett skohorn, en nagelfil, ett paket ansiktsvävnad och några prover på hudvårdsgel och hudvårdskrämer från SheFoot, ett Warszawa-baserat kosmetikaföretag.

LOT Polish Airlines business class – Amenity kit contents

Säkerhetsvideon spelades upp när vi påbörjade vår pushback, och ganska snart satte Dreamlinerns distinkt tysta motorer igång och vi lyfte i Warszawas skymning.

LOT Polish Airlines business class – Safety video

Jag bläddrade igenom underhållningssystemet ombord, som hade hög upplösning och reagerade extremt bra på handkontrollen. Även om LOT inte erbjuder det bredaste utbudet av Hollywoodfilmer har de förvånansvärt många genrer, som polska, koreanska, ryska, ungerska, kinesiska och japanska filmer.

LOT Polish Airlines business class – Filmutbud

TV-utbudet var lite mer begränsat, även om varje titel har några olika avsnitt för att hålla dig sysselsatt.

LOT Polish Airlines business class – TV-utbud

Jessica och jag satte oss in i en visning av Ocean’s Eight när vi klättrade till marschhöjd. Vid denna tidpunkt fick vi vår första glimt av utsikten utanför fönstret, där de sista stråna av dagsljuset snabbt försvann från den centraleuropeiska himlen.

Men eftersom vi skulle flyga västerut i nio timmar skulle vi i själva verket jaga samma solnedgång under hela flygningen, vilket gjorde att vi fick en minst sagt fängslande utsikt från fönstret.

LOT Polish Airlines business class – Window views

Det var också vid den här tidpunkten som jag upptäckte några mindre problem med min plats. Först och främst reagerade en av säteskontrollknapparna inte, så jag kämpade för att sätta mitt säte i lutningsläge för att kunna slappna av och njuta av filmen.

Jag försökte hålla ner knappen som skulle skjuta sätet bakåt nedåt, men det fungerade helt enkelt inte. Istället var jag tvungen att hålla ned knappen för att sätta sätet i liggande läge och sedan släppa den när sätet hade nått precis den rätta lutningsvinkeln.

Under tiden fungerade inte heller strömuttaget vid mitt säte och inte heller vid Jessicas sida. Jag hade velat ladda min bärbara dator för att kunna arbeta lite mer senare under flygningen, så jag frågade en flygvärd om han kunde hjälpa till. Det var inte mycket han kunde göra, eftersom alla andra business class-säten var upptagna, men tack och lov började strömportarna några timmar senare magiskt nog fungera igen.

Det var egentligen de enda två klagomålen jag hade på denna flygning, som i övrigt var mycket trevlig. Strax efter att skylten för säkerhetsbältet släcktes inledde besättningen måltidsservicen, som började med blandade nötter och ytterligare ett glas champagne.

LOT Polish Airlines business class – Blandade nötter och champagne

Det följdes av en kopp svart te till min förrätt med rökt lax och räkor med potatissallad.

LOT Polish Airlines business class – Black tea

Jag satsar alltid på förrätten med skaldjur närhelst den finns på menyn, och den här gjorde mig inte besviken – skaldjuren var fräscha och välsmakande, och den fullkornade senapsenapen förde verkligen samman allt.

Salladen serverades tillsammans med förrätten. Den var okej, inget särskilt minnesvärt.

LOT Polish Airlines business class – Skaldjursförrätt

I sin förrätt valde Jessica morots- och sötpotatissoppan, som hon också uppskattade. Jag tycker dock fortfarande att jag gjorde det bättre valet.

LOT Polish Airlines business class – Morots- och sötpotatissoppa

Jag hade druckit upp mitt te vid det här laget och flygvärdinnan frågade om hon kunde hämta en annan dryck åt mig – ”kanske lite vin?”. Det var ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till, så jag gick med på det och bad om ett glas spansk rödvin.

LOT Polish Airlines business class – Rött vin

Då var det dags för huvudrätten: några skivor stekt kalkon i en sås av vitt vin och saffran, tillsammans med lite potatis och grönsaker vid sidan om. Det var en utsökt rätt, även om jag önskade att portionen var lite större.

LOT Polish Airlines business class – Stekt kalkon med potatis

Jessicas tankar om laxen var samma som mina: bra kvalitet, men portionsstorleken var på den lilla sidan.

LOT Polish Airlines business class – Stekt lax med potatispuré

När huvudrätten var avklarad serverades desserten från en vagn som rullades ner längs gången. Besättningen frågade dig vilka typer av ost och dessert du ville ha och ställde sedan ditt val på tallrikar framför dig.

LOT Polish Airlines business class – Dessertvagn

Jag valde den kompletta osttallriken, tillsammans med lite black forest chokladkaka och vaniljglass. I linje med resten av måltiden var båda delikata och gav en mycket tillfredsställande avslutning på måltiden.

LOT Polish Airlines business class – Ost och dessert

Ärligt talat, maten på LOT Polish Airlines var inte fantastisk, men den var av mycket god kvalitet och jag njöt av i stort sett alla rätter, vilket är mer än man kan säga om många flygplansmåltider (även i business class).

Jag tror att det är en fråga om förväntningar – jag gick in på den här flygningen med LOT och förväntade mig att den i bästa fall skulle vara medelmåttig, så att bli bjuden på en måltid som var klart över genomsnittet gjorde att jag fick ganska goda intryck av helhetsupplevelsen.

Mina känslor om servicen under flygningen är liknande. De flygvärdinnor som hjälpte mig och Jessica var en äldre dam och en yngre kille, och de var vänliga och uppmärksamma i sin service trots att de hade fullt upp med en full businessklasshytt.

LOT Polish Airlines business class – Utsikt över solnedgången mitt under flygningen

Dessa flygningar i västlig riktning från Europa till Nordamerika sker i allmänhet under dagtid, så jag kände egentligen inget behov av att sova under detta nio timmar långa hopp över Atlanten – jag kunde helt enkelt hålla mig vaken tills vi landade i Toronto klockan 20.00 och sedan somna strax därefter. Ändå dämpades kabinbelysningen strax efter att måltidsservicen var avslutad, som för att uppmuntra alla att vila lite.

Trots detta valde de flesta av passagerarna i affärsklass att hålla sig vakna, och jag gjorde detsamma och skrev några blogginlägg på min bärbara dator tack vare min nu fungerande strömport. Jag var tvungen att arbeta offline, eftersom det tyvärr inte finns något wifi på LOT:s Boeing 787 Dreamliners, vilket är en besvikelse för en så ny flygbolagsprodukt.

Den otroliga utsikten från fönstret var dock mer än tillräckligt för att hålla oss sysselsatta, med ljuset från solnedgången som flimrade mellan ljust och dunkelt när vi följde dagsljuset över polcirkeln.

LOT Polish Airlines business class – Airshow på väg till Toronto

Kanske beror det på att jag läser för många av One Mile at a Times flygbolagsrecensioner, men så fort jag ser cappuccino på menyn ombord frestas jag alltid att beställa en. 😉

Och för att återgå till frågan om förväntningar blev jag lite förvånad när jag såg att LOT erbjöd premium espressodrycker i business class, så jag provade deras cappuccino för att hålla mig pigg i det mörka kabinen.

LOT Polish Airlines business class – Cappuccino

Jag besökte också businessklassens toalett mitt under flygningen, vilket var ganska standard. 787 är inte det bredaste flygplanet, så det finns inte så mycket utrymme för flygbolagen att vara kreativa med större toaletter.

LOT Polish Airlines business class – Restroom

Ytterligare några timmar passerade med att jag skrev på min bärbara dator, även om Jessica till slut satte sitt säte i ligg-läge och gav efter för sin dygnsrytm. När jag såg detta beställde jag ytterligare ett glas vin, lite mousserande vatten och lite snacks för att fortsätta hålla mig alert.

LOT Polish Airlines business class – Vin och snacks

Med ungefär en och en halv timme kvar av flygresan slutade även jag med att luta mig tillbaka i sätet och göra mig redo för att slumra till en stund. Men vid denna tidpunkt tändes kabinbelysningen igen, vilket signalerade att måltidsservicen före landning skulle börja.

Måltiden var ospecifik till sin utformning – man kunde inte avgöra om det var tänkt att vara frukost, lunch eller middag, eftersom tidpunkten för flygningen gör dessa saker ganska tvetydiga. Faktum är att den helt enkelt bestod av fyra små portioner: spenatravioli, rökt laxbit med tillbehör, ankbröst i japansk stil och fruktsallad.

LOT Polish Airlines business class – Pre-landing meal

Alla de tre salta maträtterna var mycket aptitretande, där ankbröstet och wakame-salladen stod ut särskilt. Man skulle inte förvänta sig att ett flygbolag från Polen skulle införliva japanska influenser i sin catering, men det var ännu ett sätt som LOT lämnade mig positivt överraskad på under hela flygningen.

Slutligt, innan vi påbörjade vår nedstigning till Toronto, tog jag tillfället i akt att sätta mitt säte i ligg-till-läget och ”testa” sängen även om jag inte behövde sova.

LOT Polish Airlines business class – Säng

Tillsammans, trots att det framåtvända sittarrangemanget är ganska omodernt, skulle jag säga att dess rymlighet förblir dess största tillgång, eftersom du har gott om utrymme att röra dina ben när du ligger ner.

LOT Polish Airlines business class – Säng

Besättningen delade ut choklad till business class-passagerarna som tack för att de flög med LOT – en sista handling av professionalism som befäste mitt positiva intryck av LOT Boeing 787 business class-upplevelsen när vi landade smidigt i Toronto.

LOT Polish Airlines business class – Choklad

Slutsats

Jag tycker att det är rättvist att säga att LOT Polish Airlines business class vida överträffade mina förväntningar (som förvisso inte var särskilt högt ställda till att börja med), i synnerhet vad gäller den mjuka produkten: mat, dryck och service. I dessa avseenden skulle jag placera LOT bekvämt på samma nivå som andra flygbolag som kanske gynnas av ett starkare rykte på den transatlantiska rutten, som Swiss eller Brussels Airlines, och strax under SAS.

Den negativa sidan med LOT är deras hårda produkt: Jag önskar att flygbolaget hade valt ett mer modernt business class-säte när de tog emot sina Dreamliners, och jag ifrågasätter också deras beslut att inte utrusta de nya planen med wifi-uppkoppling.

Samt sett, med dagliga flygningar till Toronto, rimligt låga bränsletillägg och mycket god tillgång till bonusar, skulle jag verkligen vara villig att flyga med LOT igen för en bekväm resa in och ut ur Centraleuropa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.