De enda bagelsmakerna som spelar roll, rankade av en certifierad jude™

Det må vara ett nytt år, ett nytt årtionde, och ja, jag är ny på Banter-avdelningen – men låt mig berätta för dig, kära läsare, att jag har haft att göra med samma falska bagelåtsas åsikter i flera år, och jag är här för att ställa saken till rätta.

I helgen, när jag satte mig ner för att välkomna den här terminens Herald-anställda och lära känna nästa generation av studentjournalister, frågade jag dem om den vanliga informationen – namn, huvudämne, en rolig sak ni gjorde under lovet – och naturligtvis fick jag de svar jag ville ha. Men när det gällde de viktiga frågorna, de frågor vars svar gör att världen får veta vem man verkligen är, fick jag inte de svar jag ville ha – nej, behövde – och det gjorde ont i min själ mer än något annat jag någonsin har känt. När jag frågade personalen om deras favoritbagelsmak var den överväldigande enigheten asiago. ASIAGO. Asi-a-GO HOME, du är avskedad. Detta är min mardröm.

Vad ger mig rätt att göra sådana påståenden? Som The Badger Heralds inhemska shebrew är mina bagelåsikter andligt och kulturellt relevanta. Jag har blivit namngiven framför en kosher-stil deli, jag har haft en bat mitzvah och jag spelade Chava i Parkside Middle Schools uppsättning av Fiddler on the Roof 2012. Så ja, jag tror att jag vet vad jag pratar om.

Så här är vi, som en läxa för The Badger Herald Staff och resten av världen, ger jag er de enda bagelsmakerna som spelar roll, rangordnade.

Pumpernickel

Abigail Steinberg/The Badger Herald

OK, fullständigt avslöjande – den här smaken är verkligen inte den bästa, men min mamma gillar den och jag litar på henne. Pumpernickel är verkligen en smak som man måste lära sig, men jag har aldrig blivit besviken på rågens syrlighet. Lägg på lite färskost och lax och du har en vinnare.

Garlic

Abigail Steinberg/The Badger Herald

Det finns inget som är bättre än att krossa en god vitlöksbagel, men se upp – en tugga och din andedräkt kommer förmodligen att lukta i en vecka. Jag rekommenderar att du unnar dig dessa godsaker varje fullmåne och hela oktober månad för att skydda dig mot vampyrer. Vi ses aldrig, Edward Cullen.

Onion

Abigail Steinberg/The Badger Herald

Detta är säkert Shreks favoritbagel. Den kanske inte har några lager, men den är välsmakande och läcker. Tyvärr gäller samma problem med andningslukt som jag har med vitlöksbagels även för lök, vilket gör att den bara får en 6:a.

Poppyseed

Abigail Steinberg/The Badger Herald

Poppy är min personliga favorit och kriminellt underskattad. Konsistensen är rolig, smaken är mild. Men om jag ska vara ärlig så är den lilla chansen att vallmofröna kan få mig att misslyckas med ett drogtest tillräckligt för att jag ska placera den där den är.

Egg

Abigail Steinberg/The Badger Herald

Låt inte äggbagels flyga under din radar. Visst, färgen kan vara lite konstig och det finns inga roliga beläggningar, men den något sötare degen kommer att få dina smaklökar att sjunga.

Sesame

Abigail Steinberg/The Badger Herald

Sesame är en annan fröbaserad variant av bagels, men den har definitivt fler fans än mina älskade vallmofrön. Den extra krispigheten och den nötiga smaken gör den till en certifierad klassiker.

Allt

Abigail Steinberg/The Badger Herald

Som bärare av genen för mycket vet jag vad som är extra när jag ser det. En ”everything bagel” är inte det – den är den perfekta kombinationen av textur, smak och it-faktor.

Plain

Det här kan verka överraskande, men lyssna på mig. En vanlig bagel är ett tomt blad. Vill du ha en pizzabagel? En frukostmacka? Något sött? En bärare för lax eller vitfisk eller vad du vill ha? Lägg det på en vanlig bagel och du kommer aldrig att bli besviken. Det är mannen du alltid har velat ha.

Så där har du det. Till resten av The Badger Heralds personal och världen, gå ut och njut av de enda bagelsmakerna som någonsin borde existera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.